TAKT Studio for Architecture | Illawarra
Studio for Architecture and Design - Residential, Public, Commercial, Granny Flats
Welby Bowral Laundry.jpg

Copy of Escarpment House

This extension for a family of four adds a new living area to a small little cottage in the Southern Highlands.

The design strategically locates all private spaces within the existing cosy, but darker cottage and moves the new gathering space into the extension.

A pop-up roof section admits northern light into the living area and a back wall of local brickwork provides thermal mass.

Takt Extension Welby Bowral Trees.jpg

Room Out Back | Welby 2017

This extension for a family of four adds a new living area to a small little cottage in the Southern Highlands.

The design strategically locates all private spaces within the existing cosy, but darker cottage and moves the new gathering space into the extension.

Located in a south facing backyard the roof sweeps up to siphon northern sun into the new space where a brick wall provides some much needed thermal mass. A new deck under construction makes the transition to the family garden.

Takt Extension Welby Bowral Hillshoist.jpg
Takt Extension Welby Bowral table.jpg
Takt Extension Welby Bowral living.jpg
Takt Extension Welby Bowral side roof.jpg
Takt Extension Welby Bowral Lamp.jpg
Takt Extension Welby Bowral Wall Detail.jpg
Takt Extension Welby Bowral From Hall.jpg
Takt Extension Welby Bowral Existing.jpg

Builder _ Owner Builder & Bricon Projects
Engineering _ A&R Engineering Design

Photography _ Takt Studio